x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CRIZA REFUGIAȚILOR - Controverse legate de arestarea temporară a unor polițiști croați, în Ungaria

CRIZA REFUGIAȚILOR - Controverse legate de arestarea temporară a unor polițiști croați, în Ungaria

19 Sep 2015   •   11:59
CRIZA REFUGIAȚILOR - Controverse legate de arestarea temporară a unor polițiști croați, în Ungaria
Sursa foto: FOTO: Balogh Zolt / MTI

Ministerul croat de Interne a dezminţi vineri seară informaţii de presă referitoare la arestarea temporară a unor poliţişti croaţi în Ungaria în timp ce însoţeau un tren cu migranţi, a anunţat agenţia croată de presă HINA, citată de AFP.

"Anumite media au publicat informaţii cu privire la presupusa arestare a unor agenţi croaţi de poliţie în Ungaria. Ministerul de Interne din Croaţia informează publicul că această informaţie este eronată", a scris ministerul într-un comunicat.

Un consilier din cadrul guvernului de la Budapesta, Gyorgy Bakondi, a calificat ca "incident de frontieră fără exemplu" faptul că un tren croat, care transporta 800 de migranţi în Ungaria, a fost însoţit de 40 de poliţişti croaţi înarmaţi.

Potrivit paginii de internet a jurnalului croat Jutarnji List, Gyorgy Bakondi a mai spus că poliţiştii au fost dezarmaţi şi că mecanicul de locomotivă au fost arestat. Ulterior, poliţiştii s-au întors rapid în Croaţia, conform publicaţiei amintite.

Poliţiştii îi însoţeau pe migranţi pentru a asigura menţinerea ordinii, în acord cu Ungaria, a declarat pentru cotidian ministrul croat de interne, Ranko Ostojic. Ungaria a decis în mod clar "să ignore şi să încalce" acest acord, a mai afirmat ministrul.

Croaţia, copleşită de pătrunderea masivă a migranţilor pe teritoriul său, a transportat vineri o parte a refugiaţilor cu autobuze şi trenuri spre Ungaria, în timp ce alţii s-au îndreptat spre Slovenia.

×