x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu bicicleta spre Casa Alba

Cu bicicleta spre Casa Alba

01 Iun 2004   •   00:00

Duelul electoral intre George W. Bush si John Kerry s-a mutat acum pe sosele, terenuri accidentate si orice alta suprafata care se preteaza unei curse cu bicicleta.

IRINA CRISTEA

Dintr-un infocat adept al jogging-ului, George W. Bush s-a transformat in primul ciclist al tarii. Principalul motiv a fost o afectiune la genunchi, care l-a fortat sa-si aleaga alta modalitate de a face miscare. Publicatia International Herald Tribune speculeaza insa ca decizia lui Bush de a trece de la alegari la pedalat n-a fost straina de cunoscuta pasiune a rivalului democrat, John Kerry, pentru ciclism.

AGENTII RAMAN IN URMA. Plimbarile cu bicicleta au devenit de-acum un hobby pe care Bush il ia foarte in serios. Dupa celebra tranta pe care presedintele a luat-o acum doua saptamani, in urma unei plimbari, Casa Alba s-a straduit sa faca publice cat mai multe detalii despre presedintele-ciclist: cum se plimba el cel putin o ora pe zi, in fiecare weekend, pe teren accidentat, cum isi verifica mereu pulsul in timpul efortului si cum ajunge el chiar la 160 de batai pe minut. Secretarul de presa al Casei Albe mai spune ca, in ultima vreme, Bush a facut progrese atat de insemnate, ca agentii secreti care il insotesc se antreneaza de zor ca sa tina pasul si se plang ca iesirile cu presedintele scot sufletul din ei.

SENATORUL RUTIER. Senatorul Kerry nu se lasa mai prejos. Desi e cu trei ani mai in varsta decat Bush, performantele sale de rutier le depasesc pe cele ale presedintelui. Prefera semicursierele, si nu bicicletele solide pentru trasee accidentate, cu care se aventureaza Bush. Se plimba cate doua ore in zilele cand programul i-o permite, iar bicicleta nu lipseste din avionul cu care se deplaseaza in campania electorala. A acoperit chiar o distanta de 160 de kilometri intr-o zi intr-o cursa cu scop caritabil. Despre cazatura lui Bush, democratul a intrebat ironic: "Cum s-a intamplat? I-au cazut rotile ajutatoare?".

BICICLETA DE 8.000 $. Nici felul in care fiecare candidat si-a ales "obiectul muncii" nu este intamplator, scrie IHT. Bicicleta lui Bush costa 1.500 de dolari si este fabricata de firma al carei director face parte din Consiliul Prezidential pentru mentinerea formei fizice. Cat despre compania care produce bicicleta de 8.000 de dolari aleasa de Kerry, ea este condusa de un democrat convins, care nu a ascuns ca nu i-ar parea deloc rau sa-l vada pe senator castigand alegerile.

×
Subiecte în articol: externe bush bicicleta