x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cumparaturile in Anglia sunt altfel

Cumparaturile in Anglia sunt altfel

18 Feb 2005   •   00:00

Dupa ce a fost surprinsa incercand sa fure "in stil traditional", unei romance i s-a interzis sa mai intre in magazinele din Tesco, Tara Galilor.

LA SHOPPING. O romanca a incercat sa fure cu sacul dintr-un supermarket din Tara Galilor
Florenta Sandu, de 18 ani, a ascuns intr-un sac creat special pentru furat din supermarket patru pachete de miel congelat, trei pachete de gaini, sos de chilli, un pachet de hamburgeri, usturoi, piper, sosete si lenjerie de corp, plus doua kilograme si jumatate de portocale si mere, toate in valoare de 65 de lire.

In momentul in care a fost prinsa, Florenta le-a declarat autoritatilor ca avea de gand sa plateasca mai tarziu. Motivul: asa se procedeaza in Romania, iei produsele si abia mai tarziu platesti. Cu cateva minute inainte ca tanara sa fie retinuta de autoritati, sotul ei facuse cumparaturi din acelasi magazin si le platise. Produsele pe care Florenta intentiona sa le fure erau ascunse in sac, care, la randul lui, era lipit de talie. Intr-o parte a sacului era facuta o gaura mare, pentru a putea introduce alimentele. Deasupra, romanca purta un tricou foarte larg.

SCENARIUL. "Tinuta a fost creata special pentru a putea fura. I-a mintit pe ofiterii de politie spunandu-le ca ea a venit din Romania si ca acolo asa se fac cumparaturile. A mai spus ca poarta tot timpul o asemenea geanta, indiferent ca o ia pe deasupra sau pe dedesubt", a declarat judecatoarea Celia Johnstone. Mai mult, pentru a demonstra instantei cat de usor este sa furi in felul acesta, judecatoarea a imbracat tricoul romancei si a bagat pe dedesubt sacul.

Agentii care se ocupau de securitatea magazinului i-au vazut pe cei doi cum au ales doua pachete de gaini si le-au bagat in cos, alaturi de alte produse. Mai tarziu, cu ajutorul camerelor de luat vederi, acestia au observat ca din cos lipseau atat pachetele de carne, cat si multe alte alimente.

GRABA. Cand a fost interogata de ce nu a vrut sa plateasca, Florenta a spus ca a uitat si ca s-a grabit sa ajunga la una dintre fiicele sale, care nu mai avea rabdare. Ofiterii de Politie au afirmat ca nu inteleg ce a determinat-o pe romanca sa fure. Florenta locuia la mama ei, impreuna cu sotul si cei doi copii, si beneficia de 210 lire pe luna.

×
Subiecte în articol: diaspora