x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 6,5 grade în estul Indoneziei, fără risc de tsunami (USGS)

Cutremur de 6,5 grade în estul Indoneziei, fără risc de tsunami (USGS)

12 Feb 2016   •   13:37
Cutremur de 6,5 grade în estul Indoneziei, fără risc de tsunami (USGS)

Un cutremur de magnitudinea 6,5 s-a produs vineri în largul Pacificului, în estul Indoneziei, a informat Institutul american de geologie USGS, fără alertă de tsunami, potrivit autorităţilor locale citate de AFP.

Cutremurul de pământ s-a produs la orele 17.02 (10.02 GMT), la o adâncime de 30 de km în marea Sawu, din oceanul Pacific, la trei kilometri de localitatea Andekantor, a precizat l'USGS.

Nu există deocamdată informaţii privind eventuale victime sau pagube materiale, a informat Agenţia indoneziană pentru catastrofe naturale.

"Echipele noastre verifică în prezent dacă există pagube sau victime", a declarat AFP purtătorul de cuvânt al agenţiei, Purwo Nugroho.

Indonezia este situată pe aşa numita "centură de foc" a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă seisme frecvente şi o importantă activitate vulcanică.

În 2004, un seism submarin devastator, în nord-vestul ţării, a provocat un tsunami uriaş care a făcut peste 170.000 de victime în Indonezia şi alte mii în ţările din Oceanul Indian. AGERPRES

×