x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur puternic în largul coastei de nord-est a Japoniei

Cutremur puternic în largul coastei de nord-est a Japoniei

14 Apr 2011   •   09:04

Un cutremur de 6,1 pe Richter a lovit din nou Japonia, joi dimineaţă, la ora locală 5.57 (miercuri, 22.57, ora României), a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS), transmite AFP.

Seismul s-a produs în largul coastei de nord-est a ţării, la o adâncime de 11 kilometri şi la o distanţă de 190 de kilometri est de oraşul Morioka (Insula Honshu).

Până acum nu există informaţii privind eventuale pagube sau victime, iar Centrul de alertă tsunami pentru Pacific nu a emis nicio alertă.

Cutremurul de la 11 martie şi valul uriaş care i-a urmat au devastat coastele de la Pacific din nord-estul arhipelagului şi s-au soldat cu 28.000 de morţi şi dispăruţi şi pagube colosale.

Autorităţile japoneze au modificat marţi nivelul gravităţii accidentului de la 5 la 7, gradul maxim pe scara internaţională a evenimentelor nucleare (INES), care corespunde catastrofei de la Cernobîl, din 1986.

Autorităţile au anunţat, totodată, că emisiile radioactive de la Fukushima Daiichi (numărul 1), nu au ucis, până în prezent, nicio persoană şi reprezintă doar 10 la sută din nivelul celor de la reactorul ucrainean.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia pacific