x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe D-ale globalizarii

D-ale globalizarii

de Anca Aldea    |    21 Feb 2007   •   00:00
BECURI ECOLOGICE. Autoritatile australiene au anuntat ca, pana in 2010, toate locuintele vor fi dotate cu becuri fluorescente, mult mai economice decat becurile clasice. Desi aceasta tara nu a semnat Protocolul de la Kyoto privind reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera, Guvernul australian s-a declarat pregatit sa desfasoare o campanie sustinuta in domeniul combaterii incalzirii globale.

CONFIRMARE. Seful Guvernului francez, Dominique de Villepin, a confirmat ieri ca 10.000 de locuri de munca de la Compania Airbus vor fi suprimate. Intr-un interviu acordat postului de radio RTL si preluat de Rompres, premierul a precizat ca Parisul se va opune oricarei "concedieri seci". Dupa o convorbire telefonica cu presedintele Airbus si copresedinte executiv al grupului EADS, Louis Gallois, premierul francez a declarat ca "exista o dificultate suplimentara, pentru ca este vorba despre o intreprindere in mare parte franco-germana, europeana".

ACCES USOR. Romanii care doresc sa munceasca in Marea Britanie nu mai sunt obligati sa mearga la ambasada pentru obtinerea vizei, a anuntat ieri, la Timisoara, Iain Graham, consulul britanic. Diplomatul a precizat pentru cei interesati ca sunt disponibile 20.000 de locuri de munca in agricultura. Desi nu a putut preciza numarul romanilor care lucreaza legal sau ilegal in Marea Britanie, consulul a declarat ca "nu s-a inregistrat o crestere a infractionalitatii dupa intrarea cetatenilor romani si bulgari in UE". "Imaginea romanilor in Marea Britanie este buna, diferita de ceea ce ar fi vrut sa evidentieze unele publicatii", a mai spus diplomatul facand referire la ziarele britanice care au scris articole defaimatoare la adresa imigrantilor romani.

×
Subiecte în articol: externe