x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China susține că Dalai Lama trebuie să-și „corecteze temeinic” opiniile sale politice

China susține că Dalai Lama trebuie să-și „corecteze temeinic” opiniile sale politice

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   20:15
China susține că Dalai Lama trebuie să-și „corecteze temeinic” opiniile sale politice

Reprezentanții Chinei susțin că Dalai Lama trebuie să-și „corecteze temeinic” opiniile sale politice. Aceasta este condiția impusă de chinezi pentru a permite reluarea legăturilor liderului religios cu guvernul Chinei. Miercuri, Dalai Lama s-a întâlnit cu un grup de parlamentari americani.

Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, potrivit Reuters.

„În ceea ce privește contactul și negocierile dintre guvernul central al Chinei și al 14-lea Dalai Lama, politica noastră a fost consecventă și clară. Al 14-lea Dalai Lama trebuie să reflecteze în mod fundamental și să-și corecteze temeinic opiniile politice”, a declarat Lin Jian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mulți parlamentari americani care s-au întâlnit miercuri cu Dalai Lama în India au declarat că nu vor permite Chinei să influențeze alegerea succesorului său.

Beijingul îl numește lider separatist pe Dalai Lama. Liderul spiritual a fugit din Tibet în 1959 după o revoltă tibetană eșuată împotriva dominației chineze. Ulterior, părțile au mai avut contacte, dar discuțiile au stagnat începând din 2010.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dalai lama china