x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deconturi extravagante: Jumătate din parlamentarii britanici trebuie să dea banii inapoi

Deconturi extravagante: Jumătate din parlamentarii britanici trebuie să dea banii inapoi

de Mihaela Matachita    |    04 Feb 2010   •   00:00

Mai mult de jumătate din membrii legislativului britanic au solicitat sume excesive sau nepotrivite, a declarat auditorul care a analizat cheltuielile/deconturile nejustificate ale parlamentarilor, Thomas Legg, citat de Associated Press.

Aproximativ 390 de membri ai Camerei Comunelor sunt nevoiţi să returneze, în total, nu mai puţin de circa 1,3 milioane de lire sterline (aproape 1,5 milioane de euro).

"Cultura deferenţei" este aceea care a condus la scandalul deconturilor izbucnit vara trecută, este de părere Legg. Din cauza acesteia, funcţionarii nu au îndrăznit să respingă solicitările excesive ale parlamentarilor. Nu de puţine ori, banii au fost solicitaţi şi cheltuiţi pentru extravaganţe ca filme porno, îngrăşăminte (balegă) de cal, adăpost ornamental pentru raţe. Chiar premierul Gordon Brown trebuie să returneze 12.000 de lire (aproape 14.000 de euro), reprezentând cheltuieli excesive cu o servitoare.

Pentru a nu se mai ajunge într-o astfel de situaţie, o comisie independentă lucrează în prezent la noi reguli care să guverneze deconturile aleşilor.

×
Subiecte în articol: externe