x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire INCREDIBILĂ făcută într-un râu din Marea Britanie. Oamenii de ştiinţă, BULVERSAŢI total! (VIDEO)

Descoperire INCREDIBILĂ făcută într-un râu din Marea Britanie. Oamenii de ştiinţă, BULVERSAŢI total! (VIDEO)

09 Mar 2015   •   08:41
Descoperire INCREDIBILĂ făcută într-un râu din Marea Britanie. Oamenii de ştiinţă, BULVERSAŢI total! (VIDEO)

Doi elevi din Marea Britanie au făcut o descoperire macabră în timp ce se jucau în apele unui râu din Gloucestershire. Mai precis, Christian Thompson şi Robbie Cribley au găsit rămăşiţele unei femei africane, care a murit în urmă cu peste 1.000 de ani, scrie Daily Mail.

Scroll pentru video

Adolescenţii în vârstă de 13 ani au făcut descoperirea în râul Coln, din Gloucestershire, în iulie.

"Ne plimbam cu o barca pe rau si am ramas blocati in stuf. Cand am incercat sa miscam ambarcatiunea am vazut craniul langa piciorul drept. L-am intrebat pe Robbie daca este un craniu uman, iar el mi-a spus ca este convins de acest lucru. Am crezut, initial, ca cineva a fost rapit si ucis, iar cadavrul aruncat in rau, iar mai apoi am crezut ca era un mormant vechi de 700 de ani. Politistii nici macar nu ne-au crezut cand am sunat sa anuntam ce am gasit", a spus Christian, care locuieşte în apropiere de locul unde a descoperit osemintele.

Poliţiştii chemaţi la faţa locului au solicitat expertiza criminaliştilor pentru a examina craniul femeii. Potrivit specialiştilor, rămăşiţele aparţin unei femei ce a trăit în secolul IX.

"Rămăşiţele au fost preluate de experti si de atunci antropologii examineaza oasele pentru a incerca sa identifice perioada in care a trait persoana. Astazi s-a confirmat ca oasele apartin unei femei care a trait in Africa intre anul 896 si 1025 en. Acest caz nu mai este investigat de politie, iar ramasitele urmeaza sa fie donate unui muzeu sau universitatii", a declarat un reprezentant al Poliţiei din Gloucestershire.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta sunt bulversaţi total, întrucât nu îşi pot explica cum au ajuns osemintele în apele râului. Expertii nu îşi pot imagina în ce condiţii a ajuns femeia tocmai din Africa în zona Fairford, Gloucestershire.

■ Cum să previi OFILIREA FLORILOR. Oamenii de ştiinţă japonezi au găsit SOLUŢIA! 
■ VIDEO. Au montat o cameră în hol... Ce făcea copilul lor de doi ani noaptea, i-a lasat masca!

×