x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DESCOPERIRE MISTERIOASĂ în Parcul Naţional din Nevada! Ce au găsit arheologii lângă un copac (VIDEO)

DESCOPERIRE MISTERIOASĂ în Parcul Naţional din Nevada! Ce au găsit arheologii lângă un copac (VIDEO)

19 Ian 2015   •   15:19
DESCOPERIRE MISTERIOASĂ în Parcul Naţional din Nevada! Ce au găsit arheologii lângă un copac (VIDEO)

Arheologii au găsit o carabină de acum 132 de ani sprijinită de un copac în Parcul naţional al Marelui Bazin din Nevada, nefiind limpede cât timp a stat acolo arma Winchester, însă suficient ca patul puştii să fie crăpat şi îngropat în pământ, scrie BBC News.

"Este, cu adevărat, un mister", a declarat Nichole Andler, purtătoarea de cuvânt a parcului naţional.

Carabina marca Winchester era frecvent folosita la cumpăna secolului XX în zona de vest a Statelor Unite, pe vremea când terenurile actualei rezervaţii naturale erau utilizate pentru minerit şi creşterea vitelor. Între 1873 şi 1916 s-au fabricat peste 700 de mii de arme de acest tip. Evidenţele arată că această carabină a fost produsă şi livrată în 1882, dar experţii parcului naţional nu au reuşit încă să-i urmarească traseul de atunci şi pâăa când a fost găsită.

Parcul naţional se află în zona răsăriteană a statului Nevada şi este cunoscut pentru peşterile şi pădurile sale de pin cu o vechime de 5.000 de ani.

Carabina va fi păstrată în starea ei actuală şi expusă într-o vitrină în cadrul parcului naţional, mai scrie BBC. 

×