x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Desenele animate americane, cenzurate în Rusia

Desenele animate americane, cenzurate în Rusia

de Mediafax    |    31 Aug 2012   •   10:46
Desenele animate americane, cenzurate în Rusia

Desenele animate americane, precum "Familia Simpson", nu vor mai putea fi difuzate pe televiziunile din Rusia din cauza unei noi legi, al carei scop este protejarea copiilor din aceasta tara si care va intra in vigoare sambata, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Din cauza acestei noi legi, nu vom mai putea sa difuzam desenele animate «The Itchy and Scratchy Show», care fac parte din seria «Familia Simpson»", a declarat, intr-un comunicat de presa, Lev Makarov, directorul general al televiziunii 2x2.

Desenul animat "The Itchy and Scratchy Show" prezinta un soarece care se lupta cu o pisica, fiind o parodie dupa mai cunoscutii Tom si Jerry.

"South Park", un alt serial american, care prezinta aventurile a patru copii din scoala primara, va trebui difuzat dupa ora 23.00. De asemenea, trebuie sa dispara de la televiziunile din Rusia toate episoadele in care Kenny, unul dintre personajele din "South Park", este ucis, a mai spus Lev Makarov.

Aceasta lege isi propune sa protejeze copiii rusi "de informatiile nocive pentru sanatatea si dezvoltarea lor", interzicand difuzarea in emisiunile de televiziune destinate minorilor a scenelor violente, a imaginilor sexuale, dar si a scenelor care promoveaza consumul de droguri, alcool si tigari.

Noua lege este criticata de presa si de realizatorii de desene animate din Rusia, care se tem ca, spre deosebire de postul 2x2, televiziunile straine care emit in aceasta tara nu vor fi constranse sa isi cenzureze programele.

Unii dintre profesionistii acestui sector se tem ca aceasta noua lege sa nu afecteze si difuzarea unor desene animate cult in Rusia, precum "Nu, pogodi!" si "Le crocodile Guena", in care anumite personaje fumeaza tigari sau pipa.

Insa, in cursul zilei de joi, un reprezentant al companiei de productii de televiziune pentru copii Class, Alexandre Mitrochenkov, a dat asigurari ca niciun episod din serialul "Nu pogodi" nu va fi cenzurat.

Pe de alta parte, Roskomnadzor, autoritatea responsabila cu monitorizarea sectorului media din Rusia, a precizat ca efectele noii legi vor fi examinate la o luna dupa intrarea sa in vigoare. Totodata, autoritatea a dat de inteles ca va fi posibila amendarea acestei legi, daca va fi necesar acest lucru.

×
Subiecte în articol: Rusia televiziune cenzură desene animate