x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dictatorul Manuel Noriega s-a întors în Panama (VIDEO)

Dictatorul Manuel Noriega s-a întors în Panama (VIDEO)

de Mediafax    |    12 Dec 2011   •   07:23
Dictatorul Manuel Noriega s-a întors în Panama (VIDEO)

Extradat din Franta, fostul dictator panamez Manuel Noriega (1983-1989), a ajuns, duminica, in Panama si a fost condus imediat la inchisoare cu masuri de securitate impresionante si mai multe stratageme menite sa evite un atentat, relateaza AFP.

Condamnat in Panama la 60 de ani de inchisoare pentru asasinarea opozantilor sai, dupa ce a petrecut 20 de ani in inchisorile americana si franceza pentru trafic de droguri si spalare de bani, fostul general a ajuns duminica seara in Panama la bordul unui avion al companiei Iberia.

In varsta de 77 de ani, Noriega a fost condus pana la inchisoarea El Renacer cu masina si nu cu elicopterul, asa cum se anuntase oficial anterior.

Guvernul a organizat o operatiune de diversiune cu doua vehicule care au ajuns la inchisoare la interval de cateva minute, escortate de zeci de politisti inarmati si cu cagule.

Din fiecare masina a coborat o persoana in scaun cu rotile si cu fata ascunsa, fara sa se stie care dintre ei este Noriega. Avocatul acestuia a protestat, afirmand in fata inchisorii ca drepturile lui Noriega au fost incalcate, dupa ce apararii nu i s-a permis sa intre in contact cu el imediat.

Fost agent al CIA si aliat al Statelor Unite, Noriega, devenit oaia neagra a Washingtonului, a fost inlaturat de la putere de o operatiune a armatei americane la 20 decembrie 1989 si dus la Miami, unde a fost condamnat pentru trafic de droguri la 40 de ani inchisoare, pedeapsa redusa la 17 ani.

El a fost condamnat la trei pedepse de 20 de ani de inchisoare in contumacie in Panama, dupa disparitia si asasinarea opozantilor.

Avand numeroase probleme de sanatate si mergand cu dificultate, Noriega a declarat de mai multe ori ca vrea sa revina in Panama "fara ura si fara ranchiuna".

×
Subiecte în articol: manuel noriega