x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dineul Reginei Elisabeta, în beznă

Dineul Reginei Elisabeta, în beznă

de Mihaela Matachita    |    07 Iul 2010   •   00:00

O pană de electricitate a afectat oraşul Toronto luni seară, blocând marea metropolă şi ducând la amânarea unei cine la care au luat parte Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul său, Prinţul Filip, aflaţi în vizită în Canada.

Cele două capete încoronate au participat la dineul oferit în onoarea lor de primul-ministru canadian, Stephen Harper, cu o întârziere de o oră, hotelul fiind lăsat fără electricitate în timpul pregătirilor.

Incidentul a determinat întreruperea alimentării cu energie şi în sala de recepţii a hotelului unde se desfăşura ceremonia de decernare a premiilor Ducelui de Edinburgh. Aflat în picioare în faţa publicului, Prinţul Philip nu a avut nici o ezitare şi a continuat ceremonia la lumina lămpilor care indică ieşirile în caz de evacuare.

În jurul orei locale 17:00 (marţi, 00:00, ora României), o staţie de transformatoare electrice din centrul oraşului a fost afectată de o explozie urmată de un incendiu în timpul unei zile caniculare, când temperaturile au atins 34 de grade Celsius. Căderea maximă de energie a fost de 900 MW, iar pana a afectat circa 250.000 de oameni. Mai multe persoane au fost blocate în metrouri şi lifturi, având nevoie de intervenţia pompierilor, iar circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu greutate în lipsa semafoarelor. Furnizarea de electricitate a fost reluată după aproape patru ore.

Pe de altă parte, pe Prinţul Filip, Duce de Edinburgh, pana de curent l-a prins în timpul unei ceremonii de decernare de premii, transmite Reuters.

×
Subiecte în articol: externe