x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de persoane sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren în provincia Yunnan, China

Zeci de persoane sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren în provincia Yunnan, China

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   19:00
Zeci de persoane sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren în provincia Yunnan, China
Sursa foto: x/Kampana News

O alunecare de teren a îngropat luni 47 de persoane în provincia Yunnan , din sud-vestul Chinei, relatează The Guardian, care citează presa de stat de la Beijing. Operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare.

Aaproximativ 18 gospodării au fost îngropate, iar peste 200 de persoane au fost evacuate în urma unei alunecări de teren. Autoritățile au lansat un răspuns de urgență care a implicat peste 200 de salvatori, precum și zeci de mașini de pompieri și alte echipamente, notează CCTV.

Alunecările de teren sunt frecvente în Yunnan, o regiune îndepărtată a Chinei, unde lanțurile muntoase abrupte se întâlnesc cu platoul Himalaya.

Temperaturile în Zhenxiong s-au situat în jurul valorii de -4C luni dimineață.

China s-a confruntat cu o serie de dezastre naturale în ultimele luni, unele după evenimente meteorologice extreme, cum ar fi ploi abundente bruște.

În septembrie, furtunile din regiunea de sud a Guangxi au declanșat o alunecare de munte care a ucis cel puțin șapte persoane, potrivit rapoartelor presei.

Ploile abundente au declanșat un dezastru similar în apropiere de orașul nordic Xi'an în august, provocând moartea a peste 20 de persoane, în timp ce în iunie o alunecare de teren din sud-vestul provinciei Sichuan – de asemenea îndepărtată și muntoasă – a ucis 19 persoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China alunecări terene