x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Peskov: Vladimir Putin nu are în plan să discute cu Maia Sandu

Dmitri Peskov: Vladimir Putin nu are în plan să discute cu Maia Sandu

26 Apr 2022   •   16:50
Dmitri Peskov: Vladimir Putin nu are în plan să discute cu Maia Sandu
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Vladimir Putin nu are în plan să discute cu Maia Sandu, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Unimedia.info.

''Nu, la momentul actual nu este planificat vreun dialog. Nu avem în plan", a răspuns Peskov, întrebat despre posibilitatea unei discuţii cu preşedinta Republicii Moldova, în contextul atacurilor din republica separatistă pro-rusă Transnistria.

Acesta a precizat însă că Moscova urmărește cu atenție situația din regiune.

Totodată, preşedintele comitetului din parlamentul de la Moscova pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI), Leonid Kalaşnikov, este de părere că ''evenimentele din Transnistria reprezintă o provocare menită să atragă Rusia în ostilităţile din regiune''.

Consiliul de securitate al regiunii separatiste Transnistria vrea să impună cod roșu de terorism în  zonă. 

''Au fost trei atacuri în Transnistria. Au tras cu lansatoare de grenade împotriva clădirii Ministerului Securităţii Statului, au fost două explozii la centrul radioteleviziunii din localitatea Maiak şi au atacat o unitate militară în Parcani'', a transmis serviciul de presă al preşedintelui regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, pe Telegram.

Maia Sandu a declarat că atacurile provind în urma tensiunilor dintre forțele interne care urmăresc o escaladare a conflictului în regiune. 

Transnistria este regiune care aparține Republicii Moldova însă este guvernată independent.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Vladimir Putin maia sandu