x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina: Rachetele rusești au ucis la Dnipro un copil de 2 ani și au rănit alte 22 de persoane

Război în Ucraina: Rachetele rusești au ucis la Dnipro un copil de 2 ani și au rănit alte 22 de persoane

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   09:40
Război în Ucraina: Rachetele rusești au ucis la Dnipro un copil de 2 ani și au rănit alte 22 de persoane
Sursa foto: Hepta

O fetiță în vârstă de 2 ani a fost ucisă și 22 de persoane au fost rănite, inclusiv cinci copii, după ce o rachetă rusească a lovit în apropierea orașului Dnipro, din centrul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regional Serhiy Lysak, citat de Reuters.

„Peste noapte, corpul unei fetițe care tocmai împlinise doi ani a fost scos de sub dărâmăturile unei case”, a scris Serhiy Lysak pe Telegram.

17 persoane erau tratate la spital după atacul asupra unei zone rezidențiale cu rachete de croazieră cu rază scurtă de acțiune Iskander, a precizat Lysak.

Racheta a lovit între două clădiri rezidențiale cu două etaje, distrugându-le parțial și avariind o serie de case, mașini și infrastructură, a precizat Lysak.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul.

Mykola Lukașuk, șeful consiliului regiunii Dnipropetrovsk, a declarat că 17 copii au murit în regiune de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

„Niciun cuvânt nu poate alina durerea părinților care au pierdut cel mai prețios lucru din viața lor”, a declarat Lukașuk.

Războiul a ucis cel puțin 485 de copii în Ucraina și a rănit aproape 1.500, a declarat duminică Biroul Procurorului General al țării pe Telegram.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că explozia a avut loc între două locuințe. „Din păcate, există oameni sub dărâmături”, a scris Zelenski pe Telegram: „Încă o dată, Rusia dovedește că este un stat terorist”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

dinamo

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dnipro explozie