x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documentele cu Rusia, declasificate

Documentele cu Rusia, declasificate

08 Oct 2020   •   16:00
Documentele cu Rusia, declasificate

Șeful administrației americane, Donald Trump, a anunţat, ieri, declasificarea tuturor documentelor legate de investigaţiile privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi folosirea de către contracandidata sa de atunci, Hillary Clinton, a unui server privat pentru e-mailuri guvernamentale, scrie nypost.com.

„Am autorizat declasificarea totală a tuturor documentelor legate de cea mai mare crimă politică din istoria Americii, «Farsa Rusească». La fel am făcut şi în cazul scandalului legat de e-mailurile lui Hillary Clinton”, a scris Trump pe Twitter. Anunţul a fost făcut după ce directorul comunităţii naţionale de informaţii a SUA, John Ratcliffe, a declasificat documente ce relevă că fostul director al CIA, John Brennan, l-a informat pe fostul preşedinte Barack Obama cu privire la o sesizare conform căreia Hillary Clinton a ordonat „un plan de campanie pentru a provoca un scandal” privind o legătură a lui Donald Trump cu Rusia.

Ratcliffe a prezentat postului „Fox News” note ale lui Brennan despre informarea prezentată lui Obama, care a conţinut aceste alegaţii şi o recomandare pentru investigaţie transmisă de CIA către FBI. În replică, într-un interviu acordat postului CNN, Brennan l-a acuzat pe Ratcliffe că desecretizează selectiv documente în favoarea lui Trump înaintea alegerilor de luna viitoare într-un demers motivat politic.

 

Brennan spune că în notele sale l-a informat pe Obama despre ce erau pregătiţi ruşii să facă.

 

 

×