x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi navigatori români blocaţi într-un port din Libia - repatriaţi

Doi navigatori români blocaţi într-un port din Libia - repatriaţi

16 Oct 2017   •   20:20
Doi navigatori români blocaţi într-un port din Libia - repatriaţi

Doi cetăţeni români, aflaţi pe o navă reţinută în portul Tobrouk din Libia, au fost repatriaţi sâmbătă, pe ruta Libia-Malta-România, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES. 

Din momentul semnalării cazului, Ambasada României la Tripoli (relocată la Tunis) a întreprins numeroase demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă armator pentru clarificarea situaţiei celor doi navigatori, arată sursa citată. 

Consulul din cadrul misiunii diplomatice a oferit asistenţă în relaţia cu autorităţile locale şi cu angajatorul, mai precizează MAE. 

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice s-au aflat în contact permanent atât cu comandantul navei, cât şi cu cetăţenii români şi membrii acestora de familie. 

Pentru evitarea unor situaţii similare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă marinarilor români care doresc să lucreze pe nave ale unor proprietari şi/sau armatori străini să se informeze în prealabil asupra situaţiei în care se află navele şi să se angajeze prin intermediul unor agenţii de crewing, acreditate de Autoritatea Navală Română. AGERPRES

×