x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump lansează o afirmație îngrijorătoare despre NATO. Oficialii UE critică comentariile fostului președinte SUA

Donald Trump lansează o afirmație îngrijorătoare despre NATO. Oficialii UE critică comentariile fostului președinte SUA

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2024   •   23:00
Donald Trump lansează o afirmație îngrijorătoare despre NATO. Oficialii UE critică comentariile fostului președinte SUA
Sursa foto: Hepta

Doi oficiali europeni l-au criticat, duminică, pe Donald Trump după comentariile pe care fostul președinte american le-a făcut cu privire la faptul că NATO nu îi protejează pe aliații are nu plătesc suficient de mult în cadrul Alianței pentru cazul unui ipotetic atac al Rusiei, notează Reuters.

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a fost întrebat într-un interviu despre comentariile făcute de Trump, care va fi probabil candidatul republican la alegerile prezidențiale americane din acest an.

"Nu putem da cu banul în privința securității noastre la fiecare 4 ani, în funcție alegerile prezidențiale din SUA", a spus Breton, adăugând că liderii UE au înțeles că blocul trebuie să își sporească propriile cheltuieli și capacități militare.

La rândul său, ministrul polonez al Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a scris, pe platforma de socializare X:

"Mottoul NATO, unul pentru toți, toți pentru unul, este un angajament concret. Subminarea credibilității țărilor aliate înseamnă slăbirea întregului NATO. Nicio campanie electorală nu este o scuză ca să ne jucăm cu securitatea Alianței".

Articolul 5 din Tratatul NATO garantează apărarea reciprocă a statelor membre în cazul în care unul dintre ele este atacat.

×
Subiecte în articol: donald trump nato ue