x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump condamnă atacul terorist din Nisa

Donald Trump condamnă atacul terorist din Nisa

29 Oct 2020   •   22:48
Donald Trump condamnă atacul terorist din Nisa

Preşedintele SUA, Donald Trump, a exprimat solidaritate cu Franţa, după atacul terorist comis joi dimineaţă în oraşul Nisa, soldat cu trei morţi şi numeroşi răniţi.

„Inimile noastre sunt alături de poporul Franţei. America este alături de cel mai vechi aliat în această luptă. Aceste atacuri teroriste islamice radicale trebuie să înceteze imediat”, a scris Trump, prin Twitter.

Un militant islamist înarmat cu un cuţit a ucis trei persoane şi a rănit numeroase altele, joi dimineaţă, în incinta şi în jurul Catedralei Notre-Dame din oraşul Nisa. Agresorul a fost imobilizat şi arestat.

Întreaga Franţă a fost vizată în „atacul terorist islamist” comis la Nisa, a declarat preşedintele Emmanuel Macron, venit la locul atentatului pentru a exprima solidaritate cu victimele şi apropiaţii acestora. „Este vorba de un nou atac islamist. Trebuie să fie foarte clar: a fost atacată întreaga Franţă”, a afirmat Macron la Nisa. „Suntem atacaţi din cauza valorilor noastre, din cauza gustului libertăţii, din cauza posibilităţii libertăţii de credinţă. Nu vom ceda deloc”, a subliniat liderul francez.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac terorist nisa