x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a fost dat în judecată de o scriitoare pentru defăimare și agresiune

Donald Trump a fost dat în judecată de o scriitoare pentru defăimare și agresiune

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   22:00
Donald Trump a fost dat în judecată de o scriitoare pentru defăimare și agresiune
Sursa foto: Hepta

Donald Trump a fost dat în judecată joi pentru a doua oară pentru defăimare de către o scriitoare care l-a acuzat pe fostul președinte american că a mințit negând că a violat-o în urmă cu 27 de ani, potrivit Reuters.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, fosta editorialistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, l-a acuzat pe Trump și de agresiune în cadrul unei presupuse întâlniri care ar fi avut loc la magazinul Bergdorf Goodman din Manhattan.

Carroll, în vârstă de 78 de ani, a depus plângerea pentru agresiune în temeiul unei noi legi care oferă victimelor agresiunilor sexuale un termen de un an pentru a-și da în judecată presupușii agresori, chiar dacă abuzul a avut loc cu mult timp în urmă.

Joi, a fost prima zi în care acuzatorii au putut deschide acțiuni în instanță.

Trump, în vârstă de 76 de ani, a negat că a violat-o pe Carroll sau că o cunoștea la momentul respectiv spunând că „nu era genul meu". El a numit afirmațiile farse și minciuni ceea ce a dus la acuzații de defăimare.

Ambele părți așteaptă decizii ale curții de apel care să abordeze argumentul lui Trump potrivit căruia a fost imun din punct de vedere legal față de primul proces intentat de Carroll, deoarece a vorbit în calitatea sa de președinte al SUA.

Acest lucru probabil că nu va afecta cel de-al doilea proces al ei, deoarece Trump este un cetățean privat, după ce a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021.

Carroll solicită daune dar valoarea acestora nu este cunoscută. Pentru a-și susține demersul, ea a spus că Trump i-a provocat un prejudiciu psihologic de durată și a lăsat-o în imposibilitatea de a susține o relație romantică.

Primul proces este programat pe 6 februarie 2023, în fața judecătorului districtual Lewis Kaplan din Manhattan, dar va fi probabil amânat, susțin specialiștii.

La o audiere de marți, avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a cerut ca înfățișarea să aibă loc la 10 aprilie și să acopere ambele procese, spunând că acestea se suprapun substanțial.

Avocata lui Trump, Alina Habba, a solicitat un proces pe 8 mai doar pentru primul proces. De asemenea, ea i-a spus judecătorului că o amânare mai lungă are sens, deoarece Trump nu a angajat un avocat pentru cel de-al doilea proces.

Judecătorul Kaplan a anunțat că ar putea decide la începutul săptămânii viitoare cum să programeze ambele procese.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump judecata