x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizaţia Trump, amendată cu 1,61 milioane de dolari pentru fraude fiscale

Organizaţia Trump, amendată cu 1,61 milioane de dolari pentru fraude fiscale

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   23:30
Organizaţia Trump, amendată cu 1,61 milioane de dolari pentru fraude fiscale
Sursa foto: Hepta

O instanţă judiciară din New York a aplicat, vineri, o amendă penală de 1,61 milioane de dolari organizaţiei care administrează companiile fostului preşedinte american Donald Trump, după depistarea unei serii de fraude fiscale comise în ultimii 15 ani.

Un fost director financiar al grupului, Allen Weisselberg, care pledase vinovat şi a fost principalul martor al procurorilor, a fost condamnat la cinci luni de închisoare de judecătorul Juan Merchan, de la Curtea penală din Manhattan (New York).

Susan Necheles, unul dintre avocaţii Organizaţiei Trump, a anunţat că va formula apel.

Sancţiunile aplicate vineri sunt efectul sentinţei din decembrie 2022, când două entităţi ale Organizaţiei Trump au fost găsite vinovate pentru 17 acuzaţii referitoare la fraude fiscale, scheme frauduloase şi falsificarea documentaţiei financiare. Donald Trump nu a fost inculpat în acest caz.

Biroul procurorului districtului Manhattan, Alvin Bragg, continuă o investigaţie penală privind practicile de afaceri ale lui Donald Trump. "Companiile nu pot fi condamnate la închisoare, dar condamnarea şi sentinţa de acum le amintesc companiilor şi managerilor că nu poţi scăpa dacă fraudezi autorităţile", a declarat procurorul Bragg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: frauda donald trump