x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump i-a oferit Italiei ajutor în finanţarea datoriei publice pentru anul viitor

Donald Trump i-a oferit Italiei ajutor în finanţarea datoriei publice pentru anul viitor

24 Aug 2018   •   10:16
Donald Trump i-a oferit Italiei ajutor în finanţarea datoriei publice pentru anul viitor

Preşedintele american Donald Trump i-a declarat premierului italian Giuseppe Conte, în timpul unei întrevederi recente la Washington, că SUA sunt gata să-i ofere Italiei ajutor în finanţarea datoriei publice anul viitor, informează vineri Corriere della Sera, citat de Reuters. 

Citând, fără a-i numi, trei oficiali italieni de rang înalt, publicaţia susţine că Trump i-a făcut această ofertă lui Conte în timpul întrevederii pe care a avut-o cu acesta în iulie, la Washington. 

Potrivit cotidianului, premierul a vorbit despre această ofertă cu oficiali italieni după ce a revenit de la Washington, dar nu a explicat ce formă concretă ar putea lua acest ajutor. 

Biroul de presă nu a putut fi contactat deocamdată pentru comentarii pe subiect, adaugă Reuters. 

Italia avea la începutul anului 2018 o datorie publica enormă în valoare de 2,256 trilioane de euro, după ce a adăugat alte 36,6 miliarde de euro în perioada 2016-2017. Cea de-a patra economie ca mărime a zonei euro a adunat o datorie care a crescut de la 2,137 trilioane de euro la sfârşitul anului 2014 la 2,256 trilioane de euro în 2017. 

Comisia Europeană a avertizat, în cel mai recent raport privind sustenabilitatea datoriilor publice în zona euro, că Italia rămâne expusă la 'riscuri nefavorabile' prin menţinerea unei astfel de datorii publice masive comparativ cu PIB-ul său.AGERPRES/

×