x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump nu mai vrea să desfiinţeze "Obamacare"

Donald Trump nu mai vrea să desfiinţeze "Obamacare"

11 Noi 2016   •   23:51
Donald Trump nu mai vrea să desfiinţeze "Obamacare"

Într-un interviu publicat vineri de ziarul Wall Street Journal, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat că ar putea păstra o parte din reforma sistemului de asigurări de sănătate cunoscute sub numele de Obamacare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

AFP reaminteşte că una din promisiunile făcute de Trump în campania electorală a fost că va anula reforma asistenţei medicale instituită de preşedintele în exerciţiu, Barack Obama.

Printre prevederile care ar putea fi păstrate din "Obamacare" - legea din 2010 denumită oficial Affordable Care Act (Legea asistenţei cu costuri accesibile) - se numără obligaţia pentru firmele de asigurare de a nu refuza asigurarea clienţilor deja bolnavi şi posibilitatea ca părinţii să prelungească asigurarea copiilor. "Îmi plac mult" aceste prevederi, a declarat Trump cunoscutei publicaţii economice.

Viitorul preşedinte, care la un moment dat ameninţa că va desfiinţa legea încă din prima zi a mandatului său, a afirmat că şi-a schimbat părerea după ce Obama l-a primit joi la Casa Albă. "I-am promis că îi voi studia sugestiile, şi voi face asta din respect", a spus Trump. www.agerpres.ro

×