x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După publicarea inregistrării în care refugiații sunt tratați ca niște animale la Roszke, Viktor Orban apără comportamentul polițiștilor

După publicarea inregistrării în care refugiații sunt tratați ca niște animale la Roszke, Viktor Orban apără comportamentul polițiștilor

11 Sep 2015   •   22:19
După publicarea inregistrării în care refugiații sunt tratați ca niște animale la Roszke, Viktor Orban apără comportamentul polițiștilor
Sursa foto: Foto: MTI

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a apărat vineri comportamentul poliţiei cu migranţii "rebeli", după mai multe incidente şi acuzaţii precum şi o înregistrare video arătând refugiaţi trataţi în mod degradant, relatează AFP.

De mai multe ori în această săptămână, migranţii au rupt cordoanele poliţiei ungare într-un loc de regrupare din apropierea frontierei cu Serbia şi de asemenea au fugit dintr-o tabără de înregistrare situată în apropiere.

"Ei nu doresc sa coopereze cu autorităţile, de fapt ei sunt rebeli contra legii ungare", a declarat Orban într-o conferinţă de presă la Budapesta.

Migranţii s-au plâns jurnaliştilor că trebuie să aştepte foarte mult înregistrarea, despre cerinţa autorităţilor pentru amprente digitale, precum şi în legătură cu condiţiile rele de viaţă din tabăra de la Röszke, aminteşte France Presse.

"Ei refuză amprentarea digitală, nu vor să meargă în locurile unde se ocupă de ei, unde există alimente, apă, îngrijire medicala", a adăugat Orban.

Poliţia a făcut uz de mai multe ori de gaze lacrimogene pentru a pune capăt acestor incidente, dar ciocniri mai grave încă nu au avut loc.

"Exista puţine ţări unde poliţia s-ar fi abţinut să folosească forţa pentru a opri aceste rebeliuni", a estimat Orban. "Îmi scot pălăria în faţa lor", a spus el, adresându-se forţelor de ordine.

Cu toate acestea, prim-ministrul nu a vrut să facă niciun comentariu asupra imaginilor filmate în interiorul taberei de la Röszke.

Înregistrarea video, făcută în secret de un austriac care s-a dus miercuri în această tabără, arată aproximativ 150 de migranţi adunaţi într-o sală şi care se înghesuie să prindă sandvişuri împachetate în plastic şi aruncate de poliţişti purtând căşti şi măşti igienice.

Poliţia ungară a declarat că a ordonat o anchetă pentru "a stabili faptele", aminteşte France Presse.

×