x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După Viena, şi Berlinul sugerează reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiaţi

După Viena, şi Berlinul sugerează reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiaţi

15 Sep 2015   •   10:35
 După Viena, şi Berlinul sugerează reducerea fondurilor UE pentru statele care resping cotele de refugiaţi

Ministrul german de interne Thomas de Maiziere a invocat marţi posibilitatea reducerii fondurilor structurale ale Uniunii Europene în cazul ţărilor care resping cotele de refugiaţi, transmit AFP şi Reuters.

'Cred că trebuie să vorbim despre mijloace de presiune', a declarat el la postul de televiziune german ZDF. Ţările care refuză repartizarea refugiaţilor stabilită conform cotelor 'sunt ţări care primesc numeroase fonduri structurale', a insistat el, considerând că 'ar fi drept să primească mai puţine mijloace' financiare.

Potrivit lui Thomas de Maiziere, UE încă este departe de un acord privind distribuirea pe termen lung a unor cote de refugiaţi între statele membre.

Miniştrii europeni de interne, reuniţi luni de urgenţă la Bruxelles, nu au reuşit să ajungă la un acord asupra repartizării obligatorii a 120.000 de refugiaţi, solicitată săptămâna trecută de Comisia Europeană pentru a face faţă uneia dintre cele mai grave crize migratorii în Europa după 1945.

De Maiziere a mai spus că îşi menţine previziunea că circa 800.000 de refugiaţi vor ajunge în Germania în acest an, în pofida afirmaţiilor unor politicieni de vârf conform cărora ar putea exista un milion de nou-veniţi.

"Nu vreau să-mi schimb previziunea", a spus ministrul german de interne.

Vicecancelarului Sigmar Gabriel a declarat luni că există 'numeroase semnale' care arată că Germania nu va lua în grijă în acest an doar 800.000 de refugiaţi, aşa cum a prevăzut Ministerul de Interne, ci un milion.

În acelaşi timp, 4.537 de solicitanţi de azil au ajuns luni în Germania cu trenul, în pofida reintroducerii controalelor la frontiera cu Austria, a precizat marţi poliţia federală. De la începutul lunii, 91.823 de solicitanţi de azil au intrat în Germania cu trenul.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: viena berlin refugiati