x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe E.coli mai face două victime în Germania.

E.coli mai face două victime în Germania.

07 Iun 2011   •   13:38

Bacteria E.coli a provocat moartea altor doua persoane in Germania, ridicand astfel la 25 numarul total al celor care si-au pierdut viata in urma epidemiei, au anuntat, astazi, autoritatile sanitare din landul Saxonia Inferioara, citate de AFP.

Cele doua femei in varsta de 74, respectiv 88 de ani, au murit la 31 mai si, respectiv, la 1 iunie, ambele avand simptomele sindromului hemolitic si uremic, afectiune renala grava provocata de bacteria E.coli.

In afara celor 24 de persoane care si-au pierdut viata pe teritoriul german, un alt caz a fost inregistrat in Suedia. Originea contaminarii, care afecteaza 13 tari europene si chiar SUA si Canada, ramane, pana in prezent, un mister pentru oamenii de stiinta.

Dupa ce initial au pus sub acuzare castravetii recoltati in Spania, autoritatile sanitare germane au crezut ca au gasit sursa imbolnavirilor intr-o ferma organica din nordul tarii, care produce seminte germinate de fasole, linte, mazare si soia, dar rezultatul primelor teste s-au dovedit a fi negative.

×
Subiecte în articol: e.coli bacteria e.coli