x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elan maidanez, eutanasiat după ce a fugărit un cuplu aflat pe motocicletă (VIDEO)

Elan maidanez, eutanasiat după ce a fugărit un cuplu aflat pe motocicletă (VIDEO)

15 Oct 2013   •   13:08
Elan maidanez, eutanasiat după ce a fugărit un cuplu aflat pe motocicletă (VIDEO)

Bobby, un elan hrănit de oameni într-o zonă rurală a statului american Montana, a fost eutanasiat după ce autorităţile au constatat că acesta nu poate trăi singur în sălbăticie şi reprezintă un pericol pentru oameni, ultima dovadă fiind faptul că acesta a fugărit un cuplu aflat pe motocicletă pe o autostradă.

Heather Leigh şi prietenul acesteia, Glen, au filmat atacul elanului, clipul lor devenind viral şi obţinând peste 88.000 de vizualizări.

"Am oprit în spatele unui camion şi am văzut că lângă vehicul era un elan. Probabil şoferul îi dăduse ceva de mâncare, pentru că stătea în două labe cu capul lângă geamul camionului. Apoi elanul s-a apropiat de noi. Am fost surprinsă să văd că vine aşa aproape şi am simţit că era nervos. Dacă Glen nu pornea motocicleta la timp, cred că ar fi sărit pe noi", a povestit femeia.

După ce filmarea acesteia cu elanul a devenit virală, elanul a fost identificat drept Bobby, de către oamenii care locuiesc în zonă.

"Din păcate, acest mascul tânăr a fost crescut de mic de o persoană. Astă vară, când l-am văzut, era foarte blând. Dar apoi a intrat în rut şi a început să călărească tot ce vedea", spune localnica Bonita Rogers.

După acest incident, autorităţile din Montana au hotărât că elanul, care ducea o viaţă de maidanez şi îşi pierduse frica de oameni, considerându-i o sursă de hrană, trebuie să fie eutanasiat. 

Un elan fugăreşte un cuplu aflat pe motocicletă

×
Subiecte în articol: elan montana maidanez eutanasiere