x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Electrizant: Un avion a fost lovit de fulger în apropierea Londrei!

Electrizant: Un avion a fost lovit de fulger în apropierea Londrei!

12 Mai 2011   •   13:18
Electrizant: Un avion a fost lovit de fulger în apropierea Londrei!
Sursa foto: /Daily Mail
165025-.jpgO aeronavă care urma să aterizeze pe aeroportul Heathrow din Londra a fost lovită de un fulger chiar în partea superioară a aparatului, deasupra cabinei piloţilor, relatează Daily Mail. Din fericire, echipajul şi cei 500 de pasageri au scăpat nevătămaţi, iar avionul, un Airbus A380, nu a suferit pagube semnificative.

Imaginile au fost surprinse de Chris Dawson, un fotograf din Londra. "Am văzut furtuna şi cum se strâng norii şi m-am gândit că vor urma şi fulgere", a declarat Dawson.

David Learmount, redactorul specializat pe probleme de siguranţă al site-ului Fightglobal, a declarat că întâmplarea nu este una atât de ciudată şi nu este un miracol faptul că aparatul de zbor a suportat cu bine lovitura.

"Avioanele sunt lovite de fulger de câteva ori pe an. Corpul avionului trebuie să fie construit din metal, ca să funcţioneze ca şi un conductor electric, permiţându-i energiei să treacă prin el. Dacă nu ar fi construit din metal, avionul ar putea exploda când este lovit", a explicat redactorul.

×
Subiecte în articol: externe avion lovit de fulger