x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Timoşenko, în faţa mulţimii de pe Maidan: "Politicienii nu au fost demni nici de o picătură din sângele pe care l-aţi vărsat"(LIVE VIDEO)

Iulia Timoşenko, în faţa mulţimii de pe Maidan: "Politicienii nu au fost demni nici de o picătură din sângele pe care l-aţi vărsat"(LIVE VIDEO)

de Agerpres    |    22 Feb 2014   •   18:36
Iulia Timoşenko, în faţa mulţimii de pe Maidan: "Politicienii nu au fost demni nici de o picătură din sângele pe care l-aţi vărsat"(LIVE VIDEO)
Sursa foto: ANDREW KRAVCHENKO/EPA
UPDATE 22:00 - Timoşenko, mulţimii adunate în centrul Kievului: "Nimeni nu vă va trăda". "M-am întors ca să muncesc". Ea a spus că va fi garantul ucrainienilor în lupta împotriva corupţiei.

"Vreau să vă simţiţi forţa cu care să schimbaţi Ucraina şi voi puteţi face asta. Voi puteţi schimba Ucraina"

UPDATE 21:45 - Timoşenko: "Pur şi simplu nu ne putem permite să-i iertăm pe cei care au îngăduit să se lovească cu gloanţe inimile tinerilor noştri"

Adresându-se mulţimii uriaşe, Timoşenco a spus că politica este "un teatru uriaş" şi va permite publicului să cunoască ce se întâmplă "în spatele scenei".

Fostul premier şi-a cerut scuze în numele tuturor politicienilor, "indiferent de partid, indiferent de funcţie". "Vreau să spun în numele tuturor acestora că, până acum, politicienii nu au fost demin de voi, nu au fost demni nici de o picătură din sângele pe care l-aţi vărsat". 

UPDATE 21:30
- Iulia Timoşenko, aplaudată de zeci de mii de oameni care au umplut "Maidanul", vorbeşte mulţimii.
UPDATE 21:15 - Timoşenko, aşezată într-un scaun cu rotile, a ajuns în apropierea Maidanului - Piaţa Independenţei, din Kiev. 

"Dacă aţi ştii de câte ori mi-am dorit să fiu aici, de câte ori am vrut să strâng mâna celor care au luptat şi nu au cedat niciodată. Sunteţi cei mai buni din lume. Trăiască Ucraina!" - a spus Timoşenko.

-------------------------------

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a fost eliberată sâmbătă din spitalul din Harkov (nord-est) unde s-a aflat sub pază majoritatea timpului de când a fost condamnată la închisoare, în 2011, şi se îndreaptă către Kiev, unde va merge în Piaţa Independenţei, transmit Reuters şi AFP.

Parlamentul de la Kiev votase în cursul dimineţii pentru "eliberarea imediată" a Iuliei Timoşenko.

Fost prim-ministru, Timoşenko (53 de ani), cel mai înverşunat rival al preşedintelui Viktor Ianukovici, i-a salutat la ieşire pe jurnalişti şi pe simpatizanţi din maşina care o transporta de la spitalul din Harkov, unde a primit îngrijiri medicale pentru hernie discală.

"Dictatura a căzut", a spus Timoşenco, imediat după eliberarea sa.

Potrivit aliatului său, Arseni Iaţeniuk, Timoşenko va lua avionul până la Kiev, unde va merge în Piaţa Independenţei.

LIVE VIDEO Maidan

×
Subiecte în articol: Iulia Timoşenko