x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk continuă procesul în care este acuzat de defăimare. Acesta spune că afirmația „pedo guy” nu este o acuzație, ci o insultă

Elon Musk continuă procesul în care este acuzat de defăimare. Acesta spune că afirmația „pedo guy” nu este o acuzație, ci o insultă

17 Sep 2019   •   14:49
Elon Musk continuă procesul în care este acuzat de defăimare. Acesta spune că afirmația „pedo guy” nu este o acuzație, ci o insultă

Elon Musk încearcă în continuare să câștige procesul de defăimare deschis împotriva sa, în urma unei dispute cu unul dintre scafandrii implicați în salvarea grupului de copii blocați într-o peșteră inundată din Thailanda. Directorul executiv Tesla a afirmat, luni, în fața judecătorilor, că prin afirmația ”pedo guy”, făcută pe Twitter, nu a vrut să-l acuze pe scafandrul britanic de pedofilie, scrie The Guardian.

Procesul a fost deschis în urma comentariilor pe care Elon Musk le-a făcut în 2018 la adresa lui Vernon Unsworth. La acel moment, Unsworth a criticat planurile lui Musk de a salva echipa de fotbal cu un mini submarin, despre care a afirmat că este o „scamatorie” și i-a spus lui Elon Musk „să-și îndese submarinul acolo unde doare”. Musk a răspuns criticilor printr-o postare pe Twitter prin care îl numește pe Unsworth ”pedo guy”. Ulterior, Musk a mers chiar până la a-l numi pe scafandru „violator de copii” într-un email trimit unui reporter de la BuzzFeed.

Avocații lui Musk au afirmat că aceste declarații făcute de clientul lor sunt doar niște insulte, ci nu acuzații. Avocații au menționat că insulta ”pedo guy” este una comună în Africa de Sud, acolo unde a crescut Musk, și că nu presupune acuzarea nimănui de acte de pedofilie.

„Nu există nicio dovadă că domnul Musk a avut intenția sau a crezut, prin postările sale pe Twitter din 15 iulie, că domnul Unsworth este pedofil. Dimpotrivă, dovezile arată că domnul Musk a crezut și a vrut ca declarațiile sale să fie citite așa cum au fost: ca simple insulte.”.

Această apărare a venit în ciuda unei postări ulterioare pe Twitter a lui Elon Musk, în care acesta a scris „pun pariu că este adevărat”, afirmație prin care se lasă de înțeles că, în realitate, Elon Musk a crezut că Unsworth este pedofil.

Avocații lui Elon Musk au afirmat că deși primele postări au fost o glumă, clientul lor a continuat să-l numească pe domnul Unsworth „pedofil” după ce a aflat mai multe informații despre viața lui Unsworth în cadrul unei investigații finanțate chiar de Musk.

„În urma investigației s-a descoperit că domnul Unsworth a locuit în Pattaya Beach, Thailanda, un loc cunoscut pentru prostituție și trafic de copii, că acesta prezenta interes față de fetele tinere din Thailanda și că s-a căsătorit cu soția sa când aceasta era încă adolescentă.”, au mai spus avocații lui Musk.

Unsworth a respins acuzațiile.

×