x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emisarul ONU pentru Siria cere ajutor imediat pentru apărarea oraşului Kobane: "S-au apărat atât de curajos"

Emisarul ONU pentru Siria cere ajutor imediat pentru apărarea oraşului Kobane: "S-au apărat atât de curajos"

07 Oct 2014   •   21:50
Emisarul ONU pentru Siria cere ajutor imediat pentru apărarea oraşului Kobane: "S-au apărat atât de curajos"
Sursa foto: Emisarul ONU pentru Siria cere ajutor imediat pentru apărarea oraşului Kobane: "S-au apărat atât de curajos"

Comunitatea internaţională ar trebui să acţioneze imediat pentru a apăra oraşul sirian Kobane din apropiere de frontiera cu Turcia, care este pe cale să cadă în mâinile grupării Statul Islamic /SI/, a declarat marţi emisarul special al Naţiunilor Unite în Siria.

"Lumea, noi toţi regretăm profund că SI /Statul Islamic/ este în măsură să ia sub control un oraş care s-a apărat atât de curajos, dar care este pe cale să cadă. Trebuie să acţionăm imediat", a cerut Staffan de Mistura într-un comunicat, citat de AFP.

Şi Turcia a cerut SUA să intensifice atacurile aeriene pentru a-i împiedica pe militanţii grupării Statul Islamic să preia controlul asupra oraşului sirian Kobane, situat la graniţă, relatează Reuters.

"Guvernul nostru şi instituţiile noastre au comunicat oficialilor americani necesitatea intensificării bombardamentelor aeriene într-un mod mai activ şi eficient', a declarat vicepremierul turc Yalcin Akdogan, potrivit unor declaraţii publicate pe site-ul canalului de televiziune AHaber.

Avansarea de către luptătorii Statului Islamic în sud-vestul oraşului Kobane a sporit presiunea asupra Ankarei de a interveni în conflict. Parlamentul turc a autorizat joi guvernul să recurgă la forţă în Irak şi Siria împotriva jihadiştilor, însă până acum armata nu a intervenit. Kurzii le reproşează de câteva zile autorităţilor de la Ankara, mult timp acuzate că i-au sprijinit pe jihadiştii ostili preşedintelui sirian Bashar al-Assad, că nu vin în ajutorul oraşului Kobane asediat de luptătorii SI.

×
Subiecte în articol: kobane kurzi apărare siria statul islamic