x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan, discurs victorios: ”Bye, Bye domnule Kemal”

Erdogan, discurs victorios: ”Bye, Bye domnule Kemal”

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2023   •   22:06
Erdogan, discurs victorios: ”Bye, Bye domnule Kemal”
Sursa foto: Hepta

Preşedintele în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, şi-a proclamat, duminică seară, victoria în turul al doilea al scrutinului prezidenţial din Turcia şi le-a mulţumit susţinătorilor.

"Am încheiat turul al doilea al scrutinului prezidenţial prin beneficii aduse naţiunii noastre. Aş vrea să exprim recunoştinţă naţiunii mele pentru că ne-a oferit o zi a democraţiei. Câştigătorii alegerilor din 14 mai şi din 28 mai sunt cei 85 de milioane de locuitori ai ţării noastre.

Noi suntem îndrăgostiți de Istanbul. Toate drumurile Istanbulului se deschid în spre inima noastră. Am făcut acest drum împreună și vom continua să îl facem mână în mână. Să ne ajute Dumnezeu! Mă aplec în fața voastră cu toată inima, cu toată dragostea mea pentru voi.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost completat. Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea, pentru credința, pentru iubirea pe care ne-ați arătat-o. Vă mulțumesc din suflet. Îi spun domnului Kemal, bye, bye! Către toți cei care au contribuit, felicitări. Țin să felicit din suflet femeile noastre.

În următorii cinci ani o să ne asumăm din nou responsabilitatea de a conduce republica Turciei. Să ne ajute Dumnezeu să avem parte unul de altul. De 21 de ani suntem împreună. De acum încolo vom fi din nou împreună. O să fim cu toții împreună, mână în mână", a declarat Recep Erdogan, într-un discurs rostit la Istanbul.

Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,07% din voturi în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, iar candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, 47,93%, conform datelor centralizate după numărarea a 99% din voturi, informează agenţia de presă Anadolu şi publicaţia Hurriyet.

La nivel oficial, Consiliul electoral din Turcia a anunţat, până acum, datele după numărarea a 75% din voturi, care indică pentru Recep Erdogan scorul de 53,4% şi pentru Kemal Kilicdaroglu 46,5%.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Erdogan

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan discurs victorios