x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan acuză Israelul de "genocid" în Liban

Erdogan acuză Israelul de "genocid" în Liban

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2024   •   23:40
Erdogan acuză Israelul de "genocid" în Liban
Sursa foto: Hepta

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile a sute de civili, relatează AFP.

"Libanul şi poporul libanez sunt noua ţintă a politicii de genocid, ocupaţie şi invazie dusă de Israel din 7 octombrie", a afirmat preşedintele turc într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

"Ca urmare a atacurilor brutale ale Israelului, mulţi libanezi, între care copii, au fost ucişi în ultima săptămână. Nicio persoană cu conştiinţă nu poate accepta, scuza sau justifica un astfel de masacru", a scris şeful statului turc.

Liderul turc nu a comentat moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri într-o lovitură israeliană în apropiere de Beirut.

Erdogan, care de luni de zile acuză armata israeliană de comiterea unui "genocid" împotriva poporului palestinian în Fâşia Gaza, cere în mesajul său să înceteze "încercările Israelului de a-şi extinde politica fără sens (. . .) în Liban şi alte ţări din regiune".

La tribuna ONU, preşedintele turc a acuzat marţi Israelul "că atrage întreaga regiune în război".

Premierul irakian Mohamed Chia al-Soudani a condamnat, de asemenea, sâmbătă asasinarea de către Israel a liderului mişcării islamiste libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, apreciind că este o "crimă" care "a depăşit toate liniile roşii".

La rândul lor, rebelii houthi din Yemen au declarat că asasinarea de către Israel a liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, în suburbiile sudice ale Beirutului, "le va întări determinarea".

Hezbollah este cea mai influentă dintre formaţiunile "axei rezistenţei" promovate de Iran împotriva Israelului, reunind mişcarea palestiniană Hamas, rebelii houthi din Yemen şi grupuri irakiene, notează AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: erdogan israel genocid liban