x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Etiopia pornește războiul împotriva homosexualilor: Raiduri în hoteluri, baruri și restaurante

Etiopia pornește războiul împotriva homosexualilor: Raiduri în hoteluri, baruri și restaurante

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2023   •   09:15
Etiopia pornește războiul împotriva homosexualilor: Raiduri în hoteluri, baruri și restaurante
Sursa foto: Hepta

Forțele de securitate din Etiopia iau măsuri drastice împotriva hotelurilor, barurilor și restaurantelor din capitala Addis Abeba unde se presupune că ar avea loc activități sexuale între homosexuali, a anunțat joi agenția de presă de stat, citată de Reuters.

Mai multe țări africane care incriminează homosexualitatea au aplicat legea mai dur în ultimii ani, multe guverne propunând legi și sentințe mai stricte, cele mai recente fiind luate în Ghana și Uganda.

Grupurile de apărare a drepturilor spun că comunitatea LGBT din Etiopia rămâne în clandestinitate, deoarece persoanele LGBT se confruntă cu un grad ridicat de discriminare și se tem de violență și ostracizare în cazul în care identitatea lor este descoperită.

Autoritățile de ordine publică din Addis Abeba au declarat că iau măsuri împotriva instituțiilor în care se desfășoară „acte homosexuale”, în urma unor sesizări din partea publicului, și că a efectuat deja un raid la o casă de oaspeți din oraș, potrivit informațiilor furnizate de agenția de știri de stat etiopiană ENA.

„Dacă există vreo simpatie pentru cei care comit și execută acest act abominabil, care este urât de oameni și de Dumnezeu, (autoritățile) vor continua să ia măsuri”, a declarat organismul de stat.

Sexul între homosexuali este interzis prin lege în Etiopia, dar nu există rapoarte recente privind persoane condamnate pentru că s-au angajat în activități sexuale consensuale între persoane de același sex.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: etiopia homosexuali