x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Europa, sub conducerea a trei femei puternice

Europa, sub conducerea a trei femei puternice

de Dan Constantin    |    01 Iul 2020   •   15:15
Europa, sub conducerea a trei femei puternice

De la 1 Iulie, Europa este condusă de trei femei cu funcții esențiale în rezolvarea problemelor Uniunii Europene. 

Triumviratul Angela Merkel, Ursula von der Leyen, Christine Lagarde  au forța și determinarea pentru a pune în mișcare uriașul mecanism politic și financiar care vizează relansarea economiei celor 27.

 Angela Merkel a anunțat ca prioritar ajungerea unui acord asupra bugetului multianual 2021-2027 și a pachetului financiar de relansare.Germania are de la 1 iulie președinția Consiliului European pentru următoarele șase luni considerate decisive pentru ieșirea din criza coronavirus și a consecințelor economice.

 Relația strânsă a cancelarului german cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene este un factor de stimulare a negocierilor politice pentru celelalte dosare complicate -Brexit,relația cu Statele Unite și China, politica de migrație.

 În fine ,suportul Băncii Central Europene, conduse de Christine Lagarde, în asigurarea mijloacelor de plată pentru programul de relansare a economiei în ZE și restul UE întregește acțiunea coerentă a triumviratului feminin în care se pun mari speranțe.

×