x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 15.000 de crocodili au evadat de la o fermă din Africa de Sud

15.000 de crocodili au evadat de la o fermă din Africa de Sud

24 Ian 2013   •   14:05
15.000 de crocodili au evadat de la o fermă din Africa de Sud

În jur de 15.000 de crocodili au evadat de la o fermă din Africa de Sud, săptămâna trecută, ca urmare a unor inundaţii de proporţii, care au rupt uşile grajdurilor în care erau ţinuţi.

Evadarea a avut loc la ferma de crocodili Rakwena, din provincia Limpopo. Jumătate dintre crocodili au fost recuperaţi, însă restul sunt încă în libertate, răspândindu-se prin împrejurimi şi parcurgând distanţe uimitor de mari.

Unul dintre crocodili a fost găsit pe un teren de rugby din oraşul Musina, aflat la 120 de kilometri depărtare de ferma de la care evadase. Majoritatea reptilelor, însă, s-au refugiat într-un râu din apropiere.

"Până acum aveam doar doi crocodili în râu. Acum sunt sute", a declarat Zane Langman, ginerele proprietarului fermei, Johan Boshoff.

"Încet, încet îi recuperăm. De obicei ne mai sună fermierii din zonă şi ne anunţă că s-au trezit cu crocodili prin curte", a mai spus Langman.

Provincia Limpopo a avut parte de inundaţii serioase, în urma cărora au murit 10 oameni, mulţi alţii pierzându-şi casele.

Inundaţiile au lovit şi ţara vecină Mozambic, unde zeci de mii de oameni au fost evacuaţi. 

×
Subiecte în articol: crocodili evadare reptila africa de sud