x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evazioniştii germani se autodenunţă

Evazioniştii germani se autodenunţă

de Mihaela Matachita    |    16 Feb 2010   •   00:00

Un val de autodenunţuri se înregistrează în Germania, după ce Berlinul a decis să plătească unui informator anonim preţul cerut pentru o listă cu conturile din bănci elveţiene deţinute de mai mulţi germani suspectaţi de evaziune fiscală.



De exemplu, numai în Bavaria s-au înregistrat, potrivit Ministerului de Finanţe al landului, aproximativ 270 de autodenunţuri într-o singură săptămână, arată AFP, care citează Financial Times Deutschland. Numărul de persoane care recunosc faptul că au încălcat legislaţia fiscală este mare şi la Berlin, în Saxonia Inferioară sau Hessa. La Hamburg, cel mai bogat oraş din ţară, numărul autodenunţurilor a crescut de la zece la 88 în numai trei zile. Guvernul le recomandase evazioniştilor să se autodenunţe, pentru a nu fi acţionaţi în justiţie.

Executivul de la Berlin a acceptat la începutul lunii să cumpere de la un informator un CD cu date sustrase de la bănci elveţiene, privind aproximativ 1.500 de cetăţeni germani. "Târgul" imoral cu hoţul a dat naştere la polemici. Totuşi, Guvernul a plătit 2,5 milioane de euro, putând acum recupera datorii de 100 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: externe