x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii la Chişinău, în timpul concertului lui Ştefan Bănică jr. Ipoteza unui act terorist, luată în calcul

Explozii la Chişinău, în timpul concertului lui Ştefan Bănică jr. Ipoteza unui act terorist, luată în calcul

15 Oct 2009   •   00:00
Explozii la Chişinău, în timpul concertului lui Ştefan Bănică jr. Ipoteza unui act terorist, luată în calcul

Zeci de persoane au fost rănite aseară, la Chişinău, în urma unei explozii puternice, care s-a produs în timpul concertului în aer liber susţinut în centrul oraşului de Ştefan Bănică jr. Autorităţile iau în calcul ipoteza unui act terorist.

Explozia produsă a fost provocată de o grenadă ofensivă de tip RG-42, potrivit datelor obţinute în urma cercetărilor efectuate la locul deflagraţiei, a declarat şeful centrului de presă al Ministerului moldovean al Afacerilor Interne, relatează BASA-press, citată de Mediafax.



Ala Maleca, şeful centrului de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a afirmat că în urma deflagraţiei au avut de suferit mai mulţi tineri aflaţi la concertul din centrul capitalei. Bilanţul explozei: 36 persoane rănite, 12 persoane internate în spital, dintre care 3 se află în stare gravă, iar o persoană este supusă intervenţiei chirurgicale, potrivit unimedia.md

"La locul infracţiunii s-a deplasat conducerea MAI, SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate) şi a Procuraturii, grupa operativă a Comisariatului General de poliţie şi echipa de genişti din cadrul MAI. Locul incidentului a fost izolat, fiind creată o zonă de securitate. În urma examinării la faţa locului au fost depistate schije de la o grenadă ofensivă de tip RG-42", a spus Meleca.

Potrivit sursei citate, în prezent cazul este cercetat de o echipă specială. Ofiţerii de urmărire penală din cadrul MAI, al Procuraturii şi SIS investighează pentru stabilirea circumstanţelor şi persoanelor implicate în săvârşirea acestei crime.

"Grenada a fost adusă în centrul capitalei de o persoană necunoscută şi a fost plasată în apropierea Arcului de Triumf", a adăugat Meleca.

Ludmila Untură, medic coordonator al serviciului de urgenţă din Chişinău, a precizat că medicii de la urgenţă au preluat din centrul capitalei 35 de tineri, dintre care cea mai mare parte aveau răni uşoare. "Patru tineri au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă", însă viaţa lor nu este în pericol, a spus Untură.

Cu ocazia Hramului Oraşului Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a avut loc, ieri, un concert cu participarea mai multor vedete, printre care formaţia "Bravo", din Rusia, Ştefan Bănică Jr. şi Fly Project, din România. (V.A.)

×