x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii la Kabul, cel puțin 21 morți, între care 4 jurnaliști

Explozii la Kabul, cel puțin 21 morți, între care 4 jurnaliști

30 Apr 2018   •   09:34
Explozii la Kabul, cel puțin 21 morți, între care 4 jurnaliști

UPDATE: Ministrul Sănătăţii din Afganistan a anunţat că sunt 21 de morţi şi 27 de răniţi.

Cel puţin 20 de morţi, între care 4 jurnalişti, după două explozii sinucigaşe la Kabul. Sunt mai mult de 30 de răniţi. 

 

Un fotograf al agenţiei France Presse, Shah Marai, a fost ucis luni în dublul atentat sinucigaş ce a lovit capitala afgană Kabul, a anunţat biroul AFP la faţa locului. 

O primă explozie a avut loc luni dimineaţă într-o zonă din apropierea sediului serviciilor de informaţii afgane (NDS). Shah Marai, fotograf şef al biroului AFP din Kabul, se afla la faţa locului şi a fost ucis de o a doua explozie la scurt timp după aceea. 

Şeful serviciului foto AFP din Kabul, Shah Marai, a fost ucis în al doilea atentat comis de un kamikaze ce mergea pe jos şi s-a aruncat în aer în mijlocul reporterilor. 

Printre altele, Ministerul Sănătăţii afgan a anunţat că cel puţin 21 de persoane au fost ucise, inclusiv un fotograf AFP şi alţi trei reporteri, şi 27 rănite în dublul atentat sinucigaş comis luni dimineaţă la Kabul. 

"Acest bilanţ ar putea evolua în continuare", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Wahid Majroh la canalul Tolonews.

AGERPRES

O explozie la Kabul s-a soldat cu cel puţin patru morţi luni dimineaţa, la o oră de vârf; un purtător de cuvânt al ministerului afgan de interne a declarat agenţiei France Presse că toate victimele sunt din rândul civililor şi că a fost un atentat sinucigaş comis de un motociclist.

Deflagraţia a avut loc în zona Shashdarak, în apropierea clădirilor serviciului de informaţii afgan NDS. 

Incidentul, semnalat iniţial agenţiei Reuters de doi martori, a fost confirmat de un purtător de cuvânt al poliţiei, care a afirmat că ar putea fi un atac sinucigaş. 

Talibanii din Afganistan au anunţat săptămâna trecută că încep ofensiva, ca în fiecare primăvară. Pe 22 martie, o explozie la un centru de înregistrare a alegătorilor din vestul capitalei afgane s-a soldat cu 60 de morţi. 

Oficialităţile din domeniul securităţii au avertizat asupra riscului unor atacuri la Kabul şi în alte regiuni din Afganistan, înaintea alegerilor parlamentare programate în octombrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: kabul explozie