x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook este în fața unui nou scandal. A colectat informațiile din telefoanele Android

Facebook este în fața unui nou scandal. A colectat informațiile din telefoanele Android

26 Mar 2018   •   16:22
Facebook este în fața unui nou scandal. A colectat informațiile din telefoanele Android

Facebook este în mijlocul unui nou scandal după ce a recunoscut că a colectat ani de zile istoricul apelurilor telefonice, numerele de telefon cât și mesajele text, de la toți utilizatorii care au instalată aplicația pe telefoane cu sistem de operare Android.

Facebook susține că face acest lucru cu acordul utilzatorilor însă nu este tocmai așa. Cei care au fost de acord ca Facebook să le colecteze datele din telefon nu au fost în cunoștiință de cauză că le vor fi accesate și lista cu numerele de telefon atunci când au vrut să utilizeze Messengerul sau Facebook Lite.

Colectarea datelor în acest fel a devenit evidentă după ce mai mulți utilizatori și-au publicat pe Tweeter propriile înregistrări pe care le-au descărcat din Facebook, acest lucru fiind dovada clară a faptului că rețeaua de socializare recoltează astfel de date.

Reprezentanții rețelei de socializare spun că cei care nu vor să li se mai colecteze astfel de informații pot dezactiva opțiunea din setări, iar după ce acest lucru este făcut consecința este că tot istoricul utilizatorului va fi șters.

Facebook mai spune în declarația oficială că: ”datele utilizatorilor sunt stocate în siguranță și nu vor fi vândute unor terțe părți”, însă după scandalul legat de utilizare abuzivă a 50 de milioane de conturi de către Cambridge Analytica, ne arată cât de vulnerabili suntem în fața acestor uriașe companii.

Sursa: time.com
 

×