x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familia lui Gaddafi a fugit în Algeria, iar el ar fi încă în Libia

Familia lui Gaddafi a fugit în Algeria, iar el ar fi încă în Libia

de Sînziana Stancu    |    29 Aug 2011   •   19:10

Sotia colonelului Muammar Gaddafi si trei dintre copiii lor au ajuns pe teritoriul Algeriei, a anuntat Ministerul algerian al Afacerilor Externe, citat de AFP.

"Sotia lui Muammar El Gueddafi, Safia, fiica sa Aisha, fiii sai Hannibal si Mohamed, insotiti de copiii lor au intrat in Algeria la ora 8.45 (10.45, ora Romaniei), pe la frontiera algero-libiana", a informat ministerul intr-un comuunicat difuzat de agentia APS. "Aceasta informatie a fost adusa la cunostinta secretarului general al Natiunilor Unite, a presedintelui Consiliului de Securitate si a lui Mahmoud Djibril, presedintele Consiliului executiv al Consiliului National de Tranzitie libian", se mai precizeaza in comunicat.
O sursa din randul rebelilor libieni, citata de agentia egipteana Mena, afirma saptamana trecuta ca un convoi de autovehicule blindate Mercedes a intrat pe teritoriul algerian. Autoritatile algeriene au dezmintit categoric informatiile , precizand ca au o pozitie de "stricta neutralitate" in conflictul din statul vecin.

Muammar Kadhafi s-ar afla la 100 de kilometri sud-est de Tripoli - presa
Pe de alta parte, 'surse diplomatice libiene autorizate', citate de agentia italiana Ansa, au dezvaluit ca Gaddafi s-ar afla la 100 de kilometri sud-est de Tripoli, la Bani Walid, impreuna cu fiii sai Saadi si Seif al-Islam. Localitatea Bani Walid este considerata ca fiind loiala colonelului Kadhafi. Un convoi de 60-80 de vehicule a fost semnalat in directia acestei localitati, dupa ce probabil plecase din Sirt.

Bani Walid, care se afla in districtul Misrata, fief al tribului Warfalla, unul dintre cele mai puternice din tara, cu aproximativ un milion de membri. In primul caz, va ramane in sudul orasului "pana cand vor fi redeschise drumurile si, atunci, va iesi, poate deghizat in femeie sau altceva, pentru a parasi" Tripoli, a afirmat Abdesallem Jalloud, fost camarad al lui Kadhafi in timpul loviturii de stat din 1969.

×