x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie din Marea Britanie condamnată la închisoare pentru avort va fi eliberată

O femeie din Marea Britanie condamnată la închisoare pentru avort va fi eliberată

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   16:45
O femeie din Marea Britanie condamnată la închisoare pentru avort va fi eliberată

O femeie din Marea Britanie, Carla Foster, încarcerată după ce a obținut ilegal tablete pentru avort pentru a pune capăt sarcinii sale în timpul lockdown-ului, va fi eliberată.

Femeia fusese încarcerată după ce a obținut ilegal tablete pentru avort pentru a pune capăt sarcinii sale în timpul lockdown-ului.

Carla Foster, în vârstă de 45 de ani, a primit o pedeapsă de 28 de luni după ce a recunoscut că și-a procurat ilegal propriul avort când era însărcinată între 32 și 34 de săptămâni, relatează BBC.

La pronunțarea sentinței, luna trecută, un judecător a spus că aceasta va executa jumătate din pedeapsă în arest, iar restul în regim de permis. Însă Curtea de Apel a redus pedeapsa la 14 luni cu suspendare.

Dame Victoria Sharp, împreună cu Lord Justice Holroyde și Justice Lambert, a declarat că pedeapsa femeii va fi redusă la 14 luni și că aceasta ar trebui suspendată: „Este un caz foarte trist... Este un caz care necesită compasiune, nu pedeapsă”.

În timpul procesului. instanța a aflat că Foster, mamă a trei băieți, nu a consultat un medic în legătură cu noua sarcină pentru că era "jenată". Femeia a făcut mai multe căutări pe internet între februarie și mai 2020, inclusiv "cum să ascunzi o burtă de sarcină", "cum să faci un avort fără să mergi la medic" și "cum să pierzi un copil la șase luni".

Directorul executiv al BPAS, Clare Murphy, spunea că "nicio femeie nu trebuie să mai treacă vreodată prin așa ceva" și a cerut parlamentarilor să protejeze femeile aflate în situații disperate, astfel încât să nu mai fie niciodată amenințate cu închisoarea.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: femeie avort eliberare