x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring, suspendat din cauza riscului unui atentat

Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring, suspendat din cauza riscului unui atentat

03 Iun 2017   •   12:40
Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring, suspendat din cauza riscului unui atentat

Festivalul de muzică "Rock am Ring" din Nürburgring, cel mai important de acest gen din Germania, continuă să fie suspendat sâmbătă, după ce a fost întrerupt şi evacuat în seara precedentă din cauza unei potenţiale "ameninţări teroriste", informează DPA. 

Poliţia germană continua cercetările sâmbătă dimineaţa la locul evenimentului, după cum au informat purtători de cuvânt din partea forţelor de poliţie din oraşul Koblenz din vestul Germaniei, situat în apropierea locului de desfăşurare a festivalului, şi Ministerului de Interne al landului Renania-Palatinat. 

Nu a fost clar imediat când va fi luată o decizie finală fie pentru anularea completă a festivalului, fie pentru reluarea acestuia. Ministrul de interne din Rineland-Palatinat, Roger Lewentz, va ţine o conferinţă de presă pe această temă la ora 09:00 GMT. 

Poliţia a precizat că securitatea fusese deja întărită în urma atentatului comis la 22 mai la Manchester după un concert al cântăreţei pop americane Ariana Grande, cu "1.200" de persoane desfăşurate suplimentar în apropierea locului desfăşiurării evenimentului. 

Cel mai faimos festival de rock din Germania, care urma să atragă aproximativ 90.000 de fani ai muzicii în acest weekend prelungit, a fost oprit de poliţie vineri seara în legătură cu o potenţială "ameninţare teroristă". Participanţii la festival au părăsit imediat locul de desfăşurare într-un mod calm şi ordonat, au declarat organizatorii. Aceştia speră ca festivalul, care se desfăşoară în Complexul de motorsport Nürburgring, pe celebrul circuit automobilistic, să fie reluat sâmbătă. 

Vineri seara, capul de afiş al festivalului era grupul berlinez Rammstein. 

Evenimentul a fost parţial anulat şi anul trecut din cauza unor furtuni violente, în timpul cărora fulgerele au rănit zeci de persoane, aminteşte AFP. 

Autorităţile germane sunt în stare de alertă ridicată din cauza ameninţării islamiste din Germania, în special de la atentatul cu vehicul berbec din decembrie anul trecut într-o piaţă de Crăciun la Berlin, revendicat de grupul Statul Islamic (SI) şi soldat cu 12 morţi . SI a mai revendicat în 2016 un atac la Hamburg (nord), un atentat cu bombă la Ansbach (sud), soldat cu 15 răniţi şi uciderea agresorului, precum şi un atac cu toporul într-un tren în Bavaria (cinci răniţi), al cărui autor a fost împuşcat mortal de poliţie. Cele trei atacuri au fost comise de solicitanţi de azil - un tunisian, un sirian şi un afgan, sosiţi în Germania în timpul crizei migratorii din 2015. 

Mişcările islamiste potenţial violente au luat amploare în această ţară în ultimii doi ani. Serviciile de informaţii interne estimează la aproximativ 10.000 numărul islamiştilor radicali din Germania, dintre care 1.600 suspectaţi că pot recurge la violenţă, relatează AFP.AGERPRES

 

×