x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fidel Castro reapare

Fidel Castro reapare

de Mihaela Matachita    |    11 Iul 2010   •   00:00

Liderul cubanez Fidel Castro (83 de ani) a vizitat un institut ştiinţific din Havana, miercuri, aceasta fiind prima sa ieşire în public din decembrie, când l-a primit pe preşedintele din Nicaragua, aflat în vizită în Cuba, potrivit imaginilor difuzate de un site oficial, a relatat AFP duminică.

Îmbrăcat sport, Fidel Castro a vizitat Centrul Naţional de Investigaţii Ştiinţifice (CNIC), potrivit site-ului oficial cubadebate.cu, unde sunt publicate fotografii din cadrul acestei vizite. Fostul preşedinte cubanez pare slab dar în formă bună.

CNN, care a preluat ştirea şi imaginile de pe bloguri şi site-uri cubaneze, nu a putut contacta guvernul de la Havana pentru a confirma autenticitatea fotografiilor.

Părintele Revoluţiei cubaneze din 1959 i-a cedat puterea fratelui său, Raul, în iulie 2006, după ce s-a îmbolnăvit grav şi a fost operat la intestin. El nu a mai ieşit de atunci în public oficial, dar continuă să primească din când în când personalităţi în locuinţa sa din Havana şi îşi publică "reflecţiile" despre situaţia actuală în presa locală. În decembrie, preşedintele nicaraguan, Daniel Ortega, a publicat fotografiile unei întrevederi cu Fidel Castro. În februarie, preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a relatat că "El Lider Máximo" a fost văzut plimbându-se pe jos însoţit de gărzile sale de corp în apropierea reşedinţei sale de la periferia capitalei Havana.

×
Subiecte în articol: externe