x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiica lui Gaddafi, "evadare" ratată în Malta

Fiica lui Gaddafi, "evadare" ratată în Malta

de Anca Aldea    |    23 Feb 2011   •   19:46

Fiica liderului libian Muammar Gaddafi ar fi încercat să fugă din ţară, la bordul unui avion care ar fi trebuit să aterizeze miercuri după-amiaza în Malta, transmite televiziunea Al Jazeera. Informaţia a fost confirmată de Ministerul maltez de Externe, un purtător de cuvânt al instituţiei declarând televiziunii CNBC că a fost refuzată aterizarea, în Malta, a avionului cu fiica lui Gaddafi la bord.

Fostul ministru al Justiţiei din Libia, care a demisionat din funcţie săptămâna trecută, a declarat că atentatul din 1988 de la Lockerbie (Scoţia) a fost comandat personal de Muammar Gaddafi. Dezvăluirile lui Mustafa Abdel-Jalil au fost publicate în ziarul suedez Expressen şi preluate de presa americană. Ministrul susţine că are dovezi care atestă faptul că liderul libian a ordonat personal organizarea atentatului soldat cu moartea a 270 de oameni.

Gaddafi i-a comandat lui Abdel Baset al-Megrahi, singurul om condamnat pentru atacul terorist, să arunce în aer avionul Pan Am, zborul 103. Liderul de la Tripoli “a încercat să facă tot ce i-a stat în putinţă să-l scoată pe Al-Megrahi din Scoţia” şi se pare că, până la urmă a reuşit – în august 2009, Al-Megrahi a fost eliberat din închisoarea scoţiană pe motiv de cancer la prostată.

×