x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Foametea face ravagii în lume. 11 persoane mor în fiecare minut

Foametea face ravagii în lume. 11 persoane mor în fiecare minut

09 Iul 2021   •   15:10
Foametea face ravagii în lume. 11 persoane mor în fiecare minut

Foametea afectează tot mai mulți locuitori ai planetei, ajungând ca 11 persoane mor în fiecare minut, numărul deceselor cauzate de lipsa alimentației fiind mai mare decât al celor de COVID-19, arată raportul The Hunger Virus Multiples al Organizației umanitare Oxfam, citată de dpa.

Astfel că 155 de milioane de oameni din 55 de state se află în condiții precare din cauza absenței hranei.

"În prezent, circa 11 persoane mor în fiecare minut din cauza foametei acute. Această rată o depăşeşte pe cea a mortalităţii cauzate de pandemia de COVID-19, care este de şapte persoane decedate la fiecare minut. Conflictele în curs, combinate cu întreruperile economice din cauza pandemiei şi criza climatică, au adâncit sărăcia şi nesiguranţă alimentară catastrofală în zonele lumii cele mai afectate de foamete", precizează documentul.

Țara cea mai afectată este Congo, unde se estimează că 21,8 miloane de oameni, din totalul de 90 de milioane de locuitori, se află în condiții precare din cauza lipsei mâncării, potrivit Băncii Mondiale. 

Alte state unde situația este dramatică sunt Afganistan, Yemen şi Sudanul de Sud.

Printre soluțiile prezentate în raportul organizației sunt oferirea de asistență economică și umanitară de urgență zonelor puternic afectate de foame și conflicte de către comunitatea internațională și cooperarea la nivel mondial pentru alcătuirea de sisteme alimentare mai echitabile.

 

×
Subiecte în articol: foamete