x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Trei bărbaţi au jefuit un magazin de bijuterii din Belgia

UPDATE Trei bărbaţi au jefuit un magazin de bijuterii din Belgia

22 Oct 2016   •   13:36
UPDATE Trei bărbaţi au jefuit un magazin de bijuterii din Belgia

Trei bărbaţi, dintre care cel puţin unul înarmat, au jefuit sâmbătă dimineaţă un magazin de bijuterii din Châtelineau, localitate situată la 50 de kilometri sud de Bruxelles, după care au reuşit să fugă cu ajutorul unui autovehicul cu numere de înmatriculare furate, potrivit publicaţiei belgiene La Derniere Heure. 

Incidentul a avut loc în galeriile comerciale Cora din Châtelineau, la scurt timp după deschidere. Cei trei bărbaţi s-au îndreptat spre magazinul Histoire d'Or şi se pare că au reuşit să sustragă mai mult bijuterii, după care au fugit cu ajutorul unui vehicul având numere de înmatriculare furate. Jaful a provocat panică în rândul clienţilor aflaţi în supermarketul Cora, patru persoane, în stare de şoc, fiind spitalizate. 

Mai mulţi martori au declarat că unul dintre cei trei indivizi, care purtau cagule, era înarmat cu o puşcă automată Kalaşnikov.

În jurul orei locale 11:00, activităţile din galeriile comerciale Cora au fost reluate, însă circa zece magazine au rămas închise pentru a facilita desfăşurarea anchetei penale. 

Anterior, agenţia de presă Reuters a relatat că supermarketul Cora din Chatelineau fusese evacuat sâmbătă după ce un bărbat a deschis focul cu o puşcă automată Kalaşnikov.


Nu există indicii conform cărora incidentul ar avea legătură cu militanţi islamişti. 

În 22 martie acest an, la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi la o staţie de metrou din capitala belgiană au fost comise atacuri teroriste soldate cu 32 de morţi şi sute de răniţi, mai adaugă Agerpres.

Citeşte şi Noi alerte false cu bombă în Belgia, la aeroportul şi gara din Charleroi

 

×
Subiecte în articol: tentativa jaf barbat inarmat belgia