x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Folosirea bicicletelor are un impact pozitiv în plan economic (STUDIU)

Folosirea bicicletelor are un impact pozitiv în plan economic (STUDIU)

de Agerpres    |    01 Iul 2014   •   21:41
Folosirea bicicletelor are un impact pozitiv în plan economic (STUDIU)

Beneficiile sunt mai mari cu 8 până la 20 de ori decât cheltuielile în cazul unei politici de stimulare a folosirii bicicletelor ca mijloc de transport urban, susţine un studiu realizat în regiunea Bruxelles, citat de ziarul "La Libre Belgique".

Impactul pozitiv este sesizabil în plan economic, în reducerea gradului de poluare, în fluidizarea traficului rutier, reducerea numărului de accidente grave, precum şi în îmbunătăţirea stării de sănătate a cetăţenilor.

Utilizarea vehiculelor cu două roţi susţine 200 de locuri de muncă nete în regiunea respectivă, cifră care ar putea ajunge la 700 până în 2020.

Creşterea numărului de biciclişti va spori şi numărul de locuri de muncă, precum şi câştigurile din domeniul de servicii şi vânzări specifice (accesorii, piese de schimb, reparaţii şi revizii). Estimarea până în 2020 este de aproximativ 120 de milioane de euro, din care două treimi cu legătură directă cu vânzarea şi întreţinerea bicicletelor.

Studiul evidenţiază şi rolul utilizatorilor de biciclete în susţinerea comerţului de proximitate, din micile magazine, şi a unităţilor de alimentaţie publică locale.

La capitolul costuri, au fost luate în calcul fondurile necesare pentru sensibilizarea publicului şi pentru promovarea folosirii bicicletei şi cheltuielile pe care le implică accidentele uşoare.

"Dacă se are în vedere efectul utilizării bicicletelor asupra scăderii mortalităţii prin îmbunătăţirea sănătăţii, beneficiile sunt, în prezent, de şapte ori mai mari decât costurile şi ar putea fi de 19 ori mai mari în 2020", susţine organizaţia Bruxelles Mobilité, care a realizat studiul.

×
Subiecte în articol: bicicleta