x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost șef al Poliției canadiene, condamnat la 14 ani de închisoare pentru colaborare cu organizații criminale

Fost șef al Poliției canadiene, condamnat la 14 ani de închisoare pentru colaborare cu organizații criminale

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   09:45
 Fost șef al Poliției canadiene, condamnat la 14 ani de închisoare pentru colaborare cu organizații criminale
Sursa foto: Hepta

Un fost șef al Poliției canadiene a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a divulgat informații unor organizații criminale. Bărbatul a susținut că a fost implicat într-o misiune sub acoperire. Totuși, judecătorul a stabilit că șefii săi nu i-au aprobat misiunea.

Un fost membru civil al forțelor naționale de poliție din Canada a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a divulgat informații unor suspecți criminali, potrivit BBC. Cameron Ortis, în vârstă de 51 de ani, a fost acuzat că a împărtășit secrete guvernamentale unor membri ai crimei organizate. Procurorii au cerut o pedeapsă de 28 de ani de închisoare, dar judecătorul a stabilit o condamnare de 14 ani.

Ortis a fost arestat în 2019 și acuzat de șase infracțiuni, inclusiv încălcarea legilor de securitate națională. A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile. În momentul arestării sale, el ocupa funcția de director general al Centrului Național de Coordonare a Informațiilor, o filială a Poliției Regale canadiene. Deși era civil, el a avut acces la informații secrete.

Procurorii au spus că Ortis și-a folosit rolul pentru a divulga informații sensibile în 2015 către trei membri ai unei rețele internaționale de spălare a banilor și unui bărbat pe nume Vincent Ramos. Autoritățile americane au conectat compania de securitate mobilă pe care o conducea Ramos cu traficanții de droguri și membrii crimei organizate.

În mărturia sa în fața instanței, Ortis a spus că a transmis informații ca parte a unei misiuni secrete care ar fi permis agențiilor de securitate să aibă acces la comunicațiile infractorilor. Procurorii au demonstrat că Ortis a împărtășit în mod deliberat informațiile fără aprobarea superiorilor săi. Ei nu au găsit nicio înregistrare în arhivele oficiale legate de presupusa misiune secretă.

(sursa: Mediafax)

×